Werkwijze

Werkwijze Ieder kind is waardevol en verdient een liefdevolle en fijne opvang.

64x64

Werkwijze

In mijn werk vind ik het belangrijk dat iedereen die ik opvang zich op het gemak voelt. Ik zal altijd een gezellige en gemoedelijke sfeer creëren zodat iedereen zich veilig voelt. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Het is belangrijk om hierop in te spelen, zodat het kind vertrouwen krijgt in zichzelf maar ook in mij als gastouder. Ook zet ik mij in om de kinderen normen en waarden mee te geven, en elkaar te leren respecteren.

Ons huis

Je kind wordt opgevangen in een huis waar genoeg ruimte is om te kunnen spelen. We hebben een ruime keuken waar we gezellig aan tafel kunnen eten en drinken, en waar we leuke knutselactiviteiten kunnen doen.
Verder is er een ruime lichte woonkamer, waar voldoende ruimte is om te kunnen spelen. Op de eerste verdieping is er gelegenheid om rustig te kunnen slapen. Zo kan ik je kindje goed in de gaten houden.
We hebben een heerlijke lichte serre aan het huis waar we in het voor en najaar vaak te vinden zijn. De deuren naar de tuin staan dan zoveel mogelijk open. Achter het huis hebben we een fijne afgeschermde tuin op het zuiden, hier kunnen de kinderen heerlijk spelen.

Iedere ruimte is door de GGD goedgekeurd.

64x64
64x64

Openingsdagen en -tijden

De opvang is open op:

 • maandag  van 7.30 uur tot 18.30 uur
 • dinsdag  van 7.30 uur tot 18.30 uur
 • woensdag  gesloten
 • donderdag  van 7.30 uur tot 18.30 uur
 • vrijdag  van 7.30 uur tot 18.30 uur
In overleg zijn andere dagen en tijden mogelijk.

Wij eten als gezin om 17.30. Je kindje kan in overleg met ons mee eten.

Tarieven

Het opvangtarief bedraagt € 5,70 per uur. Het gastouderbureau draagt zorg voor de incassering.
Dit is inclusief:

 • drinken
 • tussendoortjes
 • fruit of fruithapje gemaakt van vers fruit
 • broodmaaltijd (tussen 12:00-13:00 uur)
En exclusief:
 • luiers
 • flesvoeding voor baby’s
 • dieetvoeding/speciale voeding
 • warme maaltijd
Als je kindje ‘s avonds met ons mee eet, is de bijdrage daarvoor € 1,50 per keer.

64x64
64x64

Kinderopvangtoeslag

Ouders betalen voor de kinderopvang via een geregistreerd gastouderbureau zodat de Belastingdienst kan controleren of de ouders recht hebben op hun kinderopvangtoeslag. Door gebruik te maken van kinderopvang Gastouder Zwolle Zuid heb je recht op kinderopvangtoeslag. Als gastouder voldoe ik aan de wettelijke kwaliteitseisen die vanuit de rijksoverheid zijn vastgesteld. Ik ben in het bezit van een PABO-diploma en een kinder-EHBO diploma vanuit het rode kruis. Daarnaast hebben mijn man, mijn oudste zoon, oudste dochter en ik een VOG (verklaring omtrent gedrag). Met deze voorwaarden heb ik mij kunnen inschrijven bij het LRKP (landelijk register kinderopvang).

De hoeveelheid kinderopvangtoeslag waar u recht op heeft hangt af van:

 • je inkomen en eventueel dat van je partner
 • of je kind naar een geregistreerde kinderopvangorganisatie gaat
 • of je werkt of een traject naar werk volgt
Op de website van de Belastingdienst vind je alle voorwaarden voor kinderopvangtoeslag. Als pleegouder, adoptieouder, alleenstaande of gescheiden ouder kom je ook in aanmerking voor kinderopvangtoeslag.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van de rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl

Om de kinderopvangtoeslag aan te vragen moet je naar www.toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.

Gastouderbureau

Voor de vraagouder bestaat het recht op kinderopvangtoeslag voor gastouderopvang alleen als deze opvang plaatsvindt door tussenkomst van een geregistreerd gastouderbureau (artikel 1.5 Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen).
Gastouder Zwolle Zuid werkt samen met de gastouderbureaus Vanhartelief in Emmeloord, GOCB De Herberg en Bijdehand in Epe. Deze gastouderbureaus verlenen onder andere administratieve ondersteuning zoals facturering. Ook geven zij in voorkomende gevallen begeleiding en advies en verzorgen zij cursussen (bijv. kinder-EHBO) / voorlichtingsbijeenkomsten. Het gastouderbureau is volgens de Wet kinderopvang verplicht om ieder jaar de opvanglocatie te controleren op veiligheids- en hygiënevoorschriften. Dit wordt vastgelegd in een zogenaamde Risico Inventarisatie en Evaluatie.

64x64

Contact

We hebben je e-mail ontvangen. Bedankt voor het sturen! We nemen spoedig contact op!

Sorry, je e-mail kon niet worden verstuurd. Probeer opnieuw of pak de telefoon.